Een nieuwe website maken

 

  1. Domeinnaam vastleggen
  2. WordPress installeren
  3. Website helemaal leeg halen
  4. Theme kiezen
  5. Plugins installeren
  6. Zoekwoorden kiezen
  7. Pagina’s aanmaken
  8. Een blog aanmaken
  9. Posts schrijven
  10. Linkbuilding en Promotie

 

1.Domeinnaam vastleggen

Een domeinnaam vastleggen is het eerste wat je moet doen als je een website wilt maken. De keuze voor een naam is tegenwoordig niet zo heel belangrijk meer, of juist misschien wel. Voorheen wilden we perse een EMD vastleggen, een Exact Match Domain met je belangrijkste zoekwoord. Dit kan nog steeds wel een voordeel zijn maar bij veel linkbuilding is het een nadeel geworden. Je kunt beter een goede ‘Brand’ domein vastleggen, een naam die lekker klinkt en waarmee je goed kunt linkbuilding. Het overgrote deel van de linkbuilding vindt namelijk plaats op de domeinnaam. Het is dan weer handig als dat niet je hoofd zoekwoord is.

2.Wordpress installeren

Na het vastleggen van je domeinnaam is het tijd om een een hostingpakketje aan te maken en wordpress te installeren. Dit is vrij eenvoudig en is binnen een paar uurtjes gedaan, afhankelijk van de tijd die het duurt voordat je hosting klaar is met koppelen aan je domeinnaam. Soms duurt dit slechts een uurtje, soms een uurtje of 4.

3.Website helemaal leeg halen

Haal vervolgens de website helemaal leeg. Verwijder de test post en page en maak alvast je Home pagina aan. Verwijder overbodige plugins zoals Hello dolly en meer van dit soort dingen. Je laat alleen de Akismet plugin en WP Cache plugin zitten. (Later installeren we er meer) Je laat een Theme staan en de rest verwijder je allemaal. Themes die lang niet gebruikt of ge-update worden zijn gevoelig voor hackers, dus alles verwijderen. Nu maak je een Menu aan en zet je de Home ervast in. Bij instellingen maak je de website met www. in plaats van zonder www. Je kiest voor het weergeven van de Home een statische pagina in plaats van laatste posts. Zo nu is je site klaar om weer op te bouwen.

4.Theme kiezen

Nu kies je eerst het gewenste Theme dat je wilt gebruiken. Neem nooit een gratis Theme die je ergens vind, hierin staan altijd wel verborgen links naar andere websites en dat willen we niet. Verwijder vervolgens het laatste Theme wat er nog stond, dit tegen hackers.

5.Plugins installeren

Nu gaan we aantal plugins installeren die je vrijwel altijd nodig hebt. We beginnen met Google Analytics Plugin. Deze is nodig om je bezoekers bij te kunnen houden. Daarna de SEO Smart Plugin, die nodig is voor de interne linkstructuur. Nu SEO Yoast, om alle SEO opties goed in te stellen. Wil je Google Adsense gaan gebruiken op je site dan kun je Quick Adsense downloaden. Neem ook XML Sitemap van Google, deze heb je nodig als je je site gaat aanmelden bij Google Webmasters. Afhankelijk van wat je gaat bouwen voor site, is dit voor nu even genoeg zo.

6.Zoekwoorden kiezen

Doe een goed zoekwoord onderzoek in Google Adwords en kies een aantal goede zoekwoorden uit. Zorg dat je in ieder geval 5 goede zoekwoorden hebt om 5 pagina’s mee te maken. Dit doen we omdat we met linkbuilding veel naar deze 5 pagina’s gaan linkbuilden. Niet alleen naar de Homepage maar ook naar de andere pagina’s met zoekwoorden om ze sterker te maken en zo de hele site sterker te maken.

7.Pagina’s aanmaken

Maak minimaal 5 grotere pagina’s aan zoals de Homepage en 4 pagina’s met meer dan 500 woorden per pagina. Deze heb je nodig om mee te linkbuilden. Wil je meer pagina’s maken en heb je meer goede zoekwoorden, dan kun je zorgen dat deze pagina’s of op de Home ergens zichtbaar zijn met een link, of op een van de andere 4 pagina’s. Dit worden je sterkste pagina’s namelijk. Gaat nooit meer dan 2 diep. Vanaf de Home moeten alle pagina’s in twee klikken bereikbaar kunnen zijn.

8.Een blog aanmaken

Maak altijd een Blog pagina aan en stel deze ook in als blogpagina. Het is namelijk verstandig om zeker de eerste paar maanden een aantal artikelen te blijven plaatsen op je site. Wekelijks een aantal nieuwe teksten erbij voorkomt vaak, niet altijd, dat je website in de Sandbox van Google beland. Dit is een wachtkamer van Google die ooit in het leven is geroepen tegen de snelle spammers. In de wachtkamer blijft je website enkele weken tot maanden geobserveerd worden door Google om te zien of je te vertrouwen bent. Je bouwt hier in korte tijd Trust op om te kijken of je mag blijven of niet.

9.Posts schrijven

Zorg ervoor dat de eerste 2 maanden er in ieder geval 2-3 Posts per week geschreven worden en geplaatst worden op je Blog. Dit zorgt ervoor dat je vertrouwen wint bij Google.

 

 

 

10.Linkbuilding en Promotie

Linkbuilding is een hoofdstuk apart. Als alles op de website goed staat zoals pagina’s, posts, interne linkstructuur etc etc dan kan er begonnen worden met links maken naar je website toe. Maar wat is nou de beste manier?